Naturpasset

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Naturpassetär en friskvårdssatsning från Svenska Orienteringsförbundet. Här kan du läsa mer om Naturpasset i allmänhet.

Hjoygdens OK arrangerar varje år två olika naturpass, ett i stadsmiljö och ett i skogsmiljö. Gemensamt för de båda passen är att du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning och du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra.

Både stads- och skogspasset finns att köpa hos Emils Cykel & Sport eller på Hjo Turistbyrå.

 

Naturpasset i Hjo Stad – Fotopasset

Detta naturpass passar utmärkt för dig som vill få motion i enkel närmiljö och samtidigt se dig omkring i den vackra småstaden Hjo.

Med hjälp av en karta över Hjo Stad tar du dig fram i egen takt till olika kontroller där foton är tagna. Din uppgift är sedan att para ihop ett foto med en kontrollpunkt. Promenera, jogga eller varför inte ta en cykeltur runt staden.

Så här såg Fotopasset ut år 2012. 

Naturpasset i Högaliden – Skogspasset
Skogspasset tar dig upp till Högalidens Friluftsområde där du i naturskön terräng får chansen att testa på enkel orientering.

Till din hjälp har du en karta med utmärkta kontroller på och vid varje plats finns en kontroll med ett nummer i. Detta nummer skriver du in i ditt startkort. Kontrollerna varierar i svårighet, allt från enkla stigkontroller till lite svårare kontroller där du får utmana dig själv utanför stigarna.

Naturpassets kontroller i Högaliden ser ut så här.
Så här såg Skogspasset ut år 2012.

Våra samarbetspartners